Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Τα PFCs σε ρούχα, σκεύη και συσκευασίες «ακυρώνουν» τα εμβόλια



Τελικά τα εμβόλια είναι και επικίνδυνα και αδύναμα να αντιμετωπίσουν τις ασθένειες από τις οποίες υποτίθεται προστατεύουν...



Φθοριούχες ενώσεις που απαντώνται σε δεκάδες προϊόντα ίσως ευθύνονται για την συνεχώς αυξανόμενη ευπάθεια των παιδιών στις ασθένειες και την αδυναμία των εμβολίων να τα προστατεύσουν, δείχνει νέα έρευνα

Τα PFCs σε ρούχα, σκεύη και συσκευασίες «ακυρώνουν» τα εμβόλια
Η ευπάθεια των παιδιών, κυρίως στον ανεπτυγμένο και αναπτυσσόμενο κόσμο, σε ιώσεις και μικροοργανισμούς, παρά την εξάπλωση των εμβολιασμών και την βελτίωση των συνθηκών ζωής προβληματίζει εδώ και δεκαετίες τους επιστήμονες.
Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στις ΗΠΑ πέτυχε να συνδέσει για πρώτη φορά επισήμως τις βιομηχανικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής ειδών ευρείας κατανάλωσης, με την αδυναμία των εμβολίων σε μία σειρά ασθενειών, όπως ο τέτανος ή η διφθερίτιδα. Δεν κατέστη σαφές ότι ευθύνονται αποκλειστικά αυτές οι χημικές ουσίες για την εξασθένηση της άμυνας του οργανισμού, αλλά όπως τονίζουν οι συντάκτες της, είναι «πολύ πιθανόν» πως αυτό ακριβώς συμβαίνει.
Στο μικροσκόπιο των επιστημών της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ βρέθηκαν οι υπερφθοριωμένοι υδρογονάνθρακες (PFCs) και η επίδρασή τους στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
Οι συγκεκριμένες ενώσεις είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στο περιβάλλον, δεν διασπώνται εύκολα στη Φύση, κατακρατώνται στον ανθρώπινο οργανισμό και μεταφέρονται στα έμβρυα από τις μητέρες ήδη πριν τη γέννησή τους. Η χρήση τους στη βιομηχανία είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη σε χιλιάδες χρήσεις και εντοπίζονται στους περισσότερους από τους ανθρώπους στον πλανήτη.
«Η επίπτωση στους παιδικούς εμβολιασμούς από τους PFCs πρέπει να αντιμετωπισθεί ως δυνητική απειλή για τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Φιλίπ Γκραντζαν.
Οπως φαίνεται μάλιστα, οι υπερφθοριωμένοι υδρογονάνθρακες είναι ίσως πιο τοξικοί για το ανοσοποιητικό σύστημα ακόμα και από τις διοξίνες, ενώ δεν αποκλείεται να μένουν στο αίμα των παιδιών για όλη τη ζωή τους. Οι PFCs έχουν χιλιάδες χρήσεις στη σύγχρονη βιομηχανία και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν στον οργανισμό τους μικρότερες ή μεγαλύτερες ποσότητες αυτών των ουσιών.
Τα στοιχεία από περίπου 600 νήπια και παιδιά στις Νήσους Φερόε στο βόρειο Ατλαντικό έδειξε ότι η υψηλή έκθεση στους PFCs σχετίζεται με την χαμηλότερη του φυσιολογικού δημιουργία αντισωμάτων μετά τους εμβολιασμούς. Ο διπλασιασμός στη συγκέντρωση τριών βασικών PFC στο αίμα αντιστοιχούσε με μείωση περίπου 50% των αντισωμάτων στα παιδιά ηλικίας επτά ετών, δηλαδή δύο έτη μετά την πραγματοποίηση του εμβολιασμού κατά του τετάνου και της διφθερίτιδας.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: